1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. G.Kıbrıs sularında gaz çalışmaları yoğunlaşacak

G.Kıbrıs sularında gaz çalışmaları yoğunlaşacak

Enerji Günlüğü -  Güney Kıbrıs karasularında doğal gaz aramalarını Norveçli PGS şirketine ait Ramform Hyperion isimli yeni inşa edilmiş sismografi...

G.Kıbrıs sularında gaz çalışmaları yoğunlaşacak

Enerji Günlüğü -  Güney Kıbrıs karasularında doğal gaz aramalarını Norveçli PGS şirketine ait Ramform Hyperion isimli yeni inşa edilmiş sismografi gemisi gerçekleştirecek.

Doğu Akdeniz suları önümüzdeki günlerde oldukça ısınacak. Güney Kıbrıs'ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) doğal gaz aramalarını yapacak olan Norveçli PGS şirketine ait Ramform Hyperion isimli yeni inşa edilmiş sismografi gemisi Japonya'dan yola çıktı. 

Singapur’da testten geçecek olan Ramform Hyperion Sismik gemisi, MEB’deki İtalyan ENI şirketinin sahip olduğu 2, 3, 8 ve 9 numaralı parselleri de kapsayan sekiz parseli içine alan bölgede 7 bin kilometrekarelik bir alanı, son teknoloji ürünü olan üç boyutlu sismografi ile tarayacak. 

TÜRKİYE BU AY 3 NAVTEX YAYINLADI

Doğu Akdeniz sularında Kıbrıs Türk tarafının da hakları olduğunu belirten Türkiye, Nisan ayı içerisinde 3 Uluslararası sularda faaliyet bildiriminde (Navtex) bulundu. Uluslararası su kabul edilen söz konusu bölgelerde herhangi bir ülke Navtex yayınlayarak faaliyette bulunabiliyor.

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mart ayı sonunda 2 geminin devreye girmesiyle Akdeniz'de de çalışmalara başlanacağını açıklamıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler