1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. G.Kıbrıs’a bir destek de Yunanistan’dan

G.Kıbrıs’a bir destek de Yunanistan’dan

Enerji Günlüğü – Güney Kıbrıs’ın doğalgaz arama çalışmalarına Türkiye’nin tepkisi nedeniyle aldığı tavra İsrail’in ardından Yunanistan...

G.Kıbrıs’a bir destek de Yunanistan’dan

Enerji Günlüğü – Güney Kıbrıs’ın doğalgaz arama çalışmalarına Türkiye’nin tepkisi nedeniyle aldığı tavra İsrail’in ardından Yunanistan da destek verdi.

Güney Kıbrıs'a bir ziyaret düzenleyen Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Güney Kıbrıs'ın adada birleşme müzakerelerinden çekilme kararını desteklediğini ve müzakerelere geri dönülmesi için, ada çevresinde doğalgaz arama faaliyetleriyle ilgili olarak 'Türkiye'nin tavrını gözden geçirmesini umduğunu' söyledi.

Samaras, Rum yönetiminin müzakereleri askıya alma kararını tamamen desteklediklerini belirterek 'Provokasyonlara göz yumulamaz ve bunlar ödüllendirilemez. Türkiye'nin tavrını gözden geçireceğini, görüşmelere geri dönüleceğini umuyoruz' dedi.

Rum lider Nikos Anastasiadis ise 'Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesindeki hidrokarbon kaynakları Kıbrıs Cumhuriyeti'ne aittir ve çözümün ardından, kaynaklardan elde edilen tüm gelirlerden Kıbrıs'ın yasal sakinlerinin tamamı faydalanacaktır' şeklinde konuştu.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi geçtiğimiz ay, tek taraflı olarak ilan ettiği 'münhasır ekonomik bölge' alanına Türkiye'nin bir sismik araştırma gemisi göndermesi sebebiyle adada birleşme görüşmelerinden çekilmişti.

ENERJİDE ÜÇLÜ BİR İTTİFAK MI DOĞUYOR

Samaras ve Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Abdüfettah el Sisi ile görüşmek üzere 8 Kasım'da Mısır'da olacak. Reuters'ın aktardığına göre yetkililer, görüşmelerin enerjide işbirliği üzerine yoğunlaşacağını söylüyor. Sözkonusu görüşmeler bölgede yeni bir enerji ittifakı mı doğuyor sorularını gündeme getirdi.

GÜNEY KIBRIS DOĞALGAZINA İSRAİL DESTEĞİ 

Önceki ve Sonraki Haberler