1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gana’da sözleşme uzatan Aksa gözünü Avrupa’ya dikti

Gana’da sözleşme uzatan Aksa gözünü Avrupa’ya dikti

Gana'da 15 yıl daha elektrik satmayı garantileyen Aksa Enerji'nin CEO’su Cemil Kazancı, enerji ihtiyacı artan Avrupa’da yakından takip ettikleri projelerle büyümeyi hedeflediklerini söyledi. 

Gana’da sözleşme uzatan Aksa gözünü Avrupa’ya dikti

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, Şirket’in 370 MW kurulu güce sahip Gana Enerji Santrali’nde ürettiği elektriği 15 yıl süreyle dolar bazında fiyattan satma garantisi sağlayan yeni bir anlaşmaya imza attığını hatırlattı.

Gana santralinde çift yakıt teknolojisinin kullanıldığını belirten Kazancı, “İmzaladığımız 15 yıllık ABD doları bazlı sözleşme, santralimizde çift yakıt teknolojisine geçiş sürecinde sergilediğimiz başarının bir meyvesi. Gana Enerji Santralimizde bugüne kadar başarıyla yürüttüğümüz yakıt dönüşüm sürecine tempolu bir şekilde devam edeceğiz” dedi.  

AVRUPA'NIN ARTAN ENERJİ İHTİYACINA ODAKLANDI 

Aksa Enerji’nin sürdürülebilir yüksek büyüme stratejisi doğrultusunda önemli adımlar attıklarını belirten Cemil Kazancı, “Güçlenerek artan büyümemizi enerji ihtiyacının yoğunlaştığı Avrupa pazarında yakından takip ettiğimiz projelerle devam ettireceğiz. Önümüzdeki dönemde üretim portföyümüze hem yurt içi hem de yurt dışındaki yenilenebilir enerjiye yönelik projeleri dahil etmeyi ve global bir enerji şirketi olarak üretim gerçekleştirdiğimiz coğrafyaları genişletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler