1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazbir yeşil hidrojeni doğalgazla harmanladı

Gazbir yeşil hidrojeni doğalgazla harmanladı

Gazbir Ar&Ge ekibi, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen hidrojeni doğalgaz içine %5 oranda katarak yakma testini gerçekleştirdi.

Gazbir yeşil hidrojeni doğalgazla harmanladı

Enerji Günlüğü - Gazbir Ar&Ge ekibi, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen hidrojeni doğalgaz içine %5 oranda katarak yakma testini gerçekleştirdi.

Gazbir-Gazmer, Milli Enerji ve Maden Politikaları kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK  desteği ile milli imkanlarla, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen hidrojeni; doğalgaz içine %5 oranda katarak yakma testini başarıyla gerçekleştirdiklerini açıkladı. 

“SEKTÖRDE YENİ BİR DÖNÜM NOKTASI”

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan ise yaptığı açıklamada, “Sektörde Yeni Bir Dönüm Noktası: AR&GE Ekibimiz, yenilenebilir kaynaklardan elde ettikleri hidrojeni doğalgaz içine %5 karıştırarak, laboratuvar ortamında ilk yakma testini başarıyla gerçekleştirdiler. Ülkemize ve Sektörümüze hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

Bu proje ile yenilenebilir kaynaklardan elde edilen hidrojenin doğalgaz ile harmanlanarak kullanımı öngörülüyor. Önümüzdeki süreçte bu kaynak gaz sektörü için rekabetçi bir ürün haline gelecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler