1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gaziantep sanayicisi elektrik dağıtım bedeline çözüm bekliyor

Gaziantep sanayicisi elektrik dağıtım bedeline çözüm bekliyor

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, yüzde 50’lere varan elektrik maliyetinde sanayicinin elektrik dağıtım bedeli sorununa Bakanlığın çözüm bulmasını talep etti. 

Gaziantep sanayicisi elektrik dağıtım bedeline çözüm bekliyor

Enerji Günlüğü - Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, yüzde 50’lere varan elektrik maliyetinde sanayicinin elektrik dağıtım bedeli sorununa Bakanlığın çözüm bulmasını talep etti. 

Gaziantepli sanayici elektrik maliyetinin azaltılmasını bekliyor. Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, bu konuda Enerji Bakanlığından çözüm talep etti. 

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, 16’ıncı EIF Gaziantep Enerji Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantepli sanayicilerinin sorunlarına değindi. Bu sorunları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’a iletmek istediğini ifade eden Ünverdi, “Lisanslı üreticiler MW başına 124,98 TL, lisanssız üreticiler 737,99 kuruş dağıtım bedeli vermek durumunda kalıyorlar. Sayın bakanım elektrik fiyatlarının 2 lira olduğu bu dönem içerisinde toplam maliyetin yüzde 40’ına denk gelen, hatta KDV eklediğimizde %50’lere varan bu bedel konusunda sizin yakın ilginizi istirham ediyoruz” dedi. 

AB SINIRDA KARBON VERGİSİNE HAZIR OLMALIYIZ

Küresel ısınmanın, iklim değişikliğinin bugün tüm dünyayı tehdit etmekte olduğunu hatırlatan Ünverdi, bu noktada yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin ye konusunda avantajlı bir ülke olduğuna dikkat çeken Ünverdi, Türkiye’nin Avrupa sınırda karbon düzenlemesine hazır olmak zorunda olduğunu ifade etti. Gaziantep Sanayi Odası olarak bu konuda örnek bir çalışma sürdürdüklerini ifade eden Ünverdi, “Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip yıllık 10,5 milyar dolar ihracatıyla öncü şehir Gaziantep’i bu konuda rol model yapmaya çalışıyoruz. Gaziantep Sanayi Odası olarak 2 yıldır temamız verimlilik ve yeşil gelecek üzerinde konumlandı. İlk olarak odamız öncülüğünde meslek kuruluşları ve Üniversitelerimizin katılımıyla Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu’nu kurduk. Bu çerçevede Gaziantep OSB’nin iklim eylem planını hazırladık” dedi. 

Sabiha Kötek - Enerji Günlüğü/Gaziantep 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler