1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Avrupa ve Ukrayna gaz stoklarındaki hızlı erimeye dikkat çekti

Gazprom Avrupa ve Ukrayna gaz stoklarındaki hızlı erimeye dikkat çekti

Gazprom, Avrupa'da bulunan yer altı depolama tesislerindeki doğal gazın yaklaşık yüzde 72'sinin kullanıldığını bildirdi. Gazprom ayrıca Ukrayna stoklarının da % 44,6 azaldığını kaydetti. 

Gazprom Avrupa ve Ukrayna gaz stoklarındaki hızlı erimeye dikkat çekti

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Gazprom, Avrupa yer altı depolama tesislerinde doğal gazın %72’sinin kullanıldığını, Ukrayna stoklarının da % 44,6 azaldığını açıkladı.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom yazılı bir açıklama yaparak, Avrupa ve Ukrayna’daki yer altı gaz depolarında gaz rezervinin tüm zamanların en düşük düzeyinde olduğunu bildirdi. Açıklamada, Gas Infrastructure Europe verilerine göre, Avrupa'daki yer altı depolama tesislerine pompalanan doğal gazın yüzde 71,8'inin 22 Ocak 2022 tarihi itibariyle kullanıldığı kaydedildi. Bu da 34,3 milyar metreküp gazın çekildiği anlamına geliyor. Açıklamada Almanya’nın yer altı gaz stoklarının da yüzde 42’nin altına indiği belirtildi. 

Gazprom Ukrayna’daki yer altı gaz depolarında gaz rezervinin de geçen yıla göre yüzde 44,6 azaldığını belirterek, 22 Ocak 2022 tarihi itibariyle 12,1 milyar metreküpe düştüğünü bildirdi.

ÇİN’E REKOR SEVKİYAT YAPIYORUZ MESAJI

Öte yandan Gazprom Çin’e Rus gazı sevkiyatının Çinli CNP ile uzun vadeli anlaşma kapsamında 18 Ocak 2022 tarihinde günlük rekor kırdığını kaydetti.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler