1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Kuzey Akım 2’nin Almanya onayı için şirket kurdu

Gazprom Kuzey Akım 2’nin Almanya onayı için şirket kurdu

Gazprom, Kuzey Akım 2 için Almanya’nın zorunlu kıldığı şirketin kurulumunu tamamladı. “Gas for Europe” isimli şirket, hattın Alman sularındaki bölümünün iletim sistemi operatörü olacak.

Gazprom Kuzey Akım 2’nin Almanya onayı için şirket kurdu

Enerji Günlüğü - Gazprom, Kuzey Akım 2 için Almanya’nın zorunlu kıldığı şirketi “Gas for Europe” ismiyle kurdu. 

Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altında Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nın faaliyete geçmesi için gerekli olan şirket kuruldu. Kuzey Akım 2 projesinin yürütücü şirketi Nord Stream 2 AG, Almanya’da Gas for Europe GmbH adıyla şirket kurulduğunu açıkladı. 

Açıklamada, "Yeni şirket, Alman karasularında bulunan Kuzey Akım 2 hattının 54 kilometrelik bölümünün ve Lubmin'deki tesislerin sahibi ve işletmecisi olarak, Alman Enerji Yasası uyarınca bağımsız bir iletim sistemi operatörü olacak” denildi. 

Kasım ayında Kuzey Akım 2'nin ruhsatlandırma sürecinin geçici olarak askıya alındığı bildiren Almanya'nın enerji piyasası düzenleyici kurumu Bundesnetzagentur-BNetzA, Kuzey Akım 2’ye lisans verilebilmesi için boru hattı operatörü şirketinin Almanya yasalarına göre kurulması gerektiğini belirtmişti. 

1200 kilometre uzunluğundaki hattan yılda 55 milyar metreküp doğal gaz taşınması hedefleniyor. Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler