1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya Kuzey Akım 2’nin ruhsat sürecini durdurdu

Almanya Kuzey Akım 2’nin ruhsat sürecini durdurdu

Almanya enerji düzenleme kurumu BNetzA, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’na lisans verme sürecini durdurdu.

Almanya Kuzey Akım 2’nin ruhsat sürecini durdurdu

Enerji Günlüğü - Almanya enerji düzenleme kurumu BNetzA, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’na lisans verme sürecini durdurdu.

Almanya'nın enerji piyasası regülatörü Bundesnetzagentur-BNetzA, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı için faaliyet ruhsatı verilmesi sürecini geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Kuzey Akım 2’ye lisans verilebilmesi için boru hattı operatörü şirketinin Almanya yasalarına göre kurulması gerektiği belirtildi.

Almanya, Kuzey Akım 2'nin ruhsatlandırma sürecine 8 Eylül'de başlamıştı. Sürecin 4 ay sürmesi bekleniyordu.

UKRAYNA’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Ukrayna devlet enerji şirketi Naftogaz'ın Başkanı Yuriy Vitrenko, Rus gazının Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşımak için inşa edilen Kuzey Akım 2 boru hattının Avrupa'nın enerji yasasına uyum sağlamadan faaliyete geçemeyeceğini savundu. Kuzey Akım 2'nin faaliyete geçmesi için gerekli lisansın verilmesinden sorumlu olan Alman enerji regülatörünün bu lisanslama sürecinde yer almak için Ukrayna'nın yaptığı başvuruyu kabul etmesi sonrası konuşan Vitrenko, "Bu boru hattının neden Avrupa enerji yasasına tam uyum olmadan faaliyete geçmemesi gerektiği konusunda argümanlarımızı sunmaya hazırız" dedi.  

1200 kilometre uzunluğundaki hattan yılda 55 milyar metreküp doğal gaz taşınması hedefleniyor. Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler