1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’nın Kuzey Akım 2’de acelesi yok

Rusya’nın Kuzey Akım 2’de acelesi yok

Kuzey Akım 2 operatörü Almanya’nın düzenleyici zorunluluklarına uymak için çalışmalarını sürdüren Rusya, hattın onaylanma sürecinde acele etmeyeceklerini açıkladı.

Rusya’nın Kuzey Akım 2’de acelesi yok

Peskov: Kuzey Akım 2 operatörü Almanya’nın düzenleyici zorunluluklarına uymak için çalışmalarını sürdüren Rusya, hattın onaylanma sürecinde acele etmeyeceklerini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Almanya’nın Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nı onaylama sürecinde sabırlı olunması gerektiğini belirtti. Almanya'nın yeni Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un "Rusya'dan Avrupa'ya uzanan Kuzey Akım 2'nin şu anda işletmeye alınamayacağı" yönündeki açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Peskov, Alman kurumların, Kuzey Akım 2 onay sürecine ilişkin çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. Peskov, "Kuzey Akım 2’nin yürütücü firması gerekli tüm şartları karşılıyor. Bu noktada sadece sabırlı olunması gerekiyor. Bu teknik ve bürokratik bir süreç. Acele etmeyeceğiz" dedi. 

BELARUS’UN TEHDİDİNE KARŞI YUMUŞAK AÇIKLAMA

Öte yandan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Batı’nın yeni yaptırımlarına yanıt olarak Avrupa’ya gaz akışını durdurabilecekleri tehdidinde bulundu. Kremlin konuya ilişkin açıklamasında, “Rusya, Avrupa’ya sözleşmelerden doğan gaz yükümlülüklerini yerine getirmesini hiç bir şeyin engellemeyeceğini ummaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler