1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya’nın Kuzey Akım 2 onayı gecikebilir

Almanya’nın Kuzey Akım 2 onayı gecikebilir

Rusya'dan Almanya'ya doğalgaz arzını ikiye katlaması beklenen Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın Almanya'nın enerji düzenleme kurumundan 8 Mayıs'a kadar onay alamayabileceği kaydedildi.

Almanya’nın Kuzey Akım 2 onayı gecikebilir

Enerji Günlüğü - Rusya'dan Almanya'ya doğalgaz arzını ikiye katlaması beklenen Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın Almanya'nın enerji düzenleme kurumundan 8 Mayıs'a kadar onay alamayabileceği kaydedildi.

Rus doğal gazını Baltık Denizi altından Almanya'ya taşımak için inşaa edilen Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın faaliyete geçmek için önündeki bürokratik engelleri temizlemesinin daha aylar alabileceği önü sürüldü. Bloomberg News'un haberine göre Kuzey Akım 2'den Almanya'ya doğal gaz pompalanması için Almanya'nın enerji ağının denetim, düzenlenmesinden sorumlu kuruluş olan Almanya Federal Ağ Ajansı'ndan Bundesnetzagentur (BNetzA), 8 Mayıs tarihine kadar bir onay alınamaması olasılığı bulunuyor. Almanya'da regülatörlerin, Kuzey Akım 2'ye yönelik incelemelerini tamamlamak için kendilerine verilen imkanları, süreyi tamamen kullanmaları halinde boru hattı Mayıs ayından önce faaliyete geçemeyecek.  

Almanya'da koalisyon hükümeti için görüşmeler yapan SPD Kuzey Akım 2'ye başından bu yana destek verirken, Yeşiller ise başından bu yana bu projeye karşılar. 

Projeyle yıllık 55 milyar metreküplük Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevk edilmesi planlanıyor. Yaklaşık 10 milyar euroya mal olan boru hattı, Avrupa’nın Rusya’ya olan enerji bağımlılığını arttıracağı gerekçesiyle eleştiriliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler