1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Linde ile LNG anlaşmasını onayladı

Gazprom Linde ile LNG anlaşmasını onayladı

Gazprom yönetimi, Ust-Luga'da üçüncü bir LNG hattı inşa ettirmek için İngiltere merkezli Linde şirketi ile imzalanan anlaşmaya onay verdi.

Gazprom Linde ile LNG anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü - Gazprom yönetimi, Ust-Luga'da üçüncü bir LNG hattı inşa ettirmek için İngiltere merkezli Linde şirketi ile imzalanan anlaşmaya onay verdi.

Rus doğal gaz devi Gazprom Yönetim Kurulu, Baltık Denizi'ndeki Ust-Luga limanında bulunan LNG tesisinde üçüncü bir hat inşa ettirmek için İngiltere merkezli endüstriyel gaz şirketi Linde ve RusKimAlyans ile imzalanan mutabakat zaptını onayladı.  

Gazprom ve RusGazDobycha, Ust-Luga yerleşimine yakın Gaz İşleme Kompleksi (doğalgaz işleme ve sıvılaştırma kompleksi) projesini, proje için kurdukları ortaklık RusKhimAlyans şirketi ile yürütüyor. Kompleks, gaz işleme açısından yılda 45 milyar metreküp ile Rusya'daki en büyük kapasiteye sahip olacak. Aynı zamanda yılda 13 milyon ton ile sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretimi açısından kuzeybatı Avrupa'nın en büyüğü olacak. Kompleks, 2024-2025 döneminde faaliyete geçecek. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler