1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Ust-Luga’da gaz işleme hizmetini Linde’den alacak 

Gazprom Ust-Luga’da gaz işleme hizmetini Linde’den alacak 

Gazprom, Ust-Luga bölgesinde kuracağı Gaz İşleme Kompleksi’nin ekipman tedariki, mühendislik ve bakım hizmetleri için Linde ile bir ön anlaşma imzaladı.

Gazprom Ust-Luga’da gaz işleme hizmetini Linde’den alacak 

Enerji Günlüğü - Gazprom, Ust-Luga bölgesinde kuracağı Gaz İşleme Kompleksi’nin ekipman tedariki, mühendislik ve bakım hizmetleri için Linde ile bir ön anlaşma imzaladı.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, İngiltere merkezli endüstriyel gaz şirketi Linde’nin mühendislik ve teknik birimi Linde Engineering ile Ust-Luga bölgesinde Gaz İşleme, Sıvılaştırma ve Kimya Kompleksi oluşturma projesi için bir niyet anlaşması imzaladı. Elektronik Performans Destek Sistemi (EPSS) sözleşmesinin ana şartlarına ilişkin olan anlaşma, kompleksin doğal gaz işleme kısmı için mühendislik hizmetleri, ekipman tedarikleri ve gaz işleme ve saha dışı tesislerin bakımını sağlayan olası bir EPSS sözleşmesinin ana şartlarını ve koşullarını ana hatlarıyla açıklıyor.

Gazprom ve RusGazDobycha, Ust-Luga yerleşimine yakın Gaz İşleme Kompleksi (doğalgaz işleme ve sıvılaştırma kompleksi) projesini, proje için kurdukları ortaklık RusKhimAlyans şirketi ile yürütüyor. Kompleks, gaz işleme açısından yılda 45 milyar metreküp ile Rusya'daki en büyük kapasiteye sahip olacak. Aynı zamanda yılda 13 milyon ton ile sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretimi açısından kuzeybatı Avrupa'nın en büyüğü olacak.

Taraflar ayrıca, Gazprom’un Amur Gaz İşleme Tesisi (GPP) inşaat projesi de dahil olmak üzere mevcut işbirliği konularını gözden geçirdiler. Linde’nin kriyojenik gaz ayırma ve helyum üretimi ekipmanının kullanıldığı tesisin ilk iki üretim fazı şu anda hizmete alınmaya hazırlanıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler