1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: Rus gazının emisyonu ABD LNG'sinden üç kat daha düşük

Gazprom: Rus gazının emisyonu ABD LNG'sinden üç kat daha düşük

Gazprom, KuzeyAkım ve TürkAkım üzerinden Avrupa’ya Rus gazı arzının ABD’nin LNG arzından üç kattan daha az sera gazı emisyonu saldığını hesapladı. 

Gazprom: Rus gazının emisyonu ABD LNG'sinden üç kat daha düşük

Enerji Günlüğü - Gazprom, KuzeyAkım ve TürkAkım üzerinden Avrupa’ya Rus gazı arzının ABD’nin LNG arzından üç kattan daha az sera gazı emisyonu saldığını hesapladı. 

Rus doğalgaz devi Gazprom, ABD'nin kayaç gazı kaynaklı LNG gazı ile rekabetini sera gazı emisyonları alanına da taşıdı. Gazprom tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın KuzeyAkım ve TürkAkım gaz boru hatları ile gerçekleştirdiği gaz tedariğinin, ABD'den Avrupa'ya LNG tedariklerine kıyasla üç kattan daha düşük sera gazı emisyonuna yol açtığı belirtildi. .

Açıklamada, “Gazprom Grubu'ndaki sera gazı emisyonları 2019'da 2018'e göre % 1,5 azalarak 3,52 milyon ton CO2 eşdeğeri oldu” denildi.

Gazprom, 100 yıllık periyotlarla küresel sıcaklık değişim potansiyelini kullanarak emisyon hacmini hesaplayan ilk Rus şirketi oldu. Sonuç olarak, şirketin faaliyetlerinin gerçek karbon ayak izinin 25,2 milyon ton CO2 eşdeğeri daha düşük olduğu görüldü. 

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler