1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD’den Almanya’ya enerji tepkisi

ABD’den Almanya’ya enerji tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile ortak enerji projelerinden vazgeçmeyen Almanya’yı Rusya’ya karşı korumayacaklarını söyledi. 

ABD’den Almanya’ya enerji tepkisi

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile ortak enerji projelerinden vazgeçmeyen Almanya’yı Rusya’ya karşı korumayacaklarını söyledi. 

Baltık Denizi üzerinden Rus doğalgazı alımını iki katına çıkaracak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinden ABD’nin tüm yaptırımlarına rağmen vazgeçmeyen Almanya ABD Başkanı Donald Trump’ın hedefine oturdu. Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Berlin'in Rusya'da enerji alımı için her yıl milyarlarca dolar ödediği bir ortamda ABD'nin Almanya'yı potansiyel Rus saldırılarından neden koruması gerektiğini sorguladıklarını söyledi. 

Trump, "Almanya, enerji için her yıl Rusya'ya milyarlarca dolar ödüyor ve bizim Almanya'yı Rusya'dan korumamız gerekiyor. Bu da nereden çıktı? Ayrıca, Almanya NATO'ya yüzde 2 katkı ödemesi konusunda oldukça ihmalci. Bu nedenle askerlerimizin bir kısmını Almanya'dan taşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Trump'ın açıklaması, ABD Savunma Bakanı Mark Thomas Esper'in 11 bin 900 ABD askerinin Almanya'dan çekileceğini açıklamasının ardından geldi. Esper'in verdiği bilgiye göre Almanya'daki ABD askeri personeli sayısı 36 binden 24 bin civarına inecek. Almanya'dan çekilen personelin 5 bin 400'ü Avrupa içinde konuşlandırılacak ve geri kalanlar ABD'ye dönecek. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler