1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Alman şirketlerden ABD’ye Kuzey Akım 2 için misilleme

Alman şirketlerden ABD’ye Kuzey Akım 2 için misilleme

Alman şirketler, ABD'nin Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı yaptırımlarına misilleme planlıyorlar.

Alman şirketlerden ABD’ye Kuzey Akım 2 için misilleme

Enerji Günlüğü - Alman şirketler, ABD'nin Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı yaptırımlarına misilleme planlıyorlar.

Bugüne kadar ABD’nin Rus doğalgazına bağımlılığı arttıracağı gerekçesiyle Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesi için uyguladığı yaptırımlara yanıt vermeyen Alman şirketler artık harekete geçiyor. Doğu Almanya İşletmeler Birliği CEO'su Michael Harms, Washington'un Rus doğalgazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Boru Hattı’na yönelik ek yaptırım planlarına karşı tedbirler ile yanıt verme niyetinde olduklarını söyledi. 

Harms yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar ABD ile bir misilleme, karşı tedbir sarmalına girmek istemediğimizi ifade ettik, ancak şu anda duruma farklı bakıyoruz. ABD'ye yanıt olacak tedbirlerimiz net siyasi açıklamalardan tutalım yerel şirketlere tazminata ve savunmacı karşı yaptırımlara kadar uzanabilir" dedi. 

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğalgazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass ederek transfer gelirinden edecek Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler