1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Saipem`le sözleşmesini feshetti

Gazprom Saipem`le sözleşmesini feshetti

Enerji Günlüğü - South Stream Transport şirketi, açık deniz boru hattını oluşturacak dört hattan ilkinin yapımı için Saipem ile mevcut sözleşmesini...

Gazprom Saipem`le sözleşmesini feshetti

Enerji Günlüğü - South Stream Transport şirketi, açık deniz boru hattını oluşturacak dört hattan ilkinin yapımı için Saipem ile mevcut sözleşmesini feshetti.

Gazprom'dan yapılan açıklama ile South Stream Transport şirketinin bugün, Güney Akım projesi çerçevesinde açık deniz boru hattını oluşturacak hatlardan ilkinin yapımına ilişkin 2014 yılında imzalanan sözleşmeyi feshettiğini Saipem S.p.A. şirketine bildirdiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, Türk Akımı projesine ilişkin çalışmaların ve ticari konuların anlaşmaya bağlanamaması bu kararı zaruri hale getirdi.

Açıklamada, "Projeye ilişkin diğer çalışmalar devam etmekte olup South Stream Transport şirketi yakında Türk Akımı boru hattını oluşturacak hatlardan ilkinin inşası için olası üstlenicilerle görüşmelere başlayacaktır." denildi.

İtalyan petrol şirketi Eni'nin iştiraki olan İtalya'nın en büyük petrol ve doğalgaz taahhüt şirketi Saipem, Gazprom'la Karadeniz'de Rus doğal gaz boru hattının döşenmesi için yedi ay önce2.2 milyar euroluk bir sözleşme imzalamıştı.

Rusya, Saipem şirketini, Başkan Vladimir Putin'in Bulgaristan'a bağlanan 45 milyar dolarlık doğal gaz boru hattı projesini iptal etmesinin ardından aralık ayından beri bekletiyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler