1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom tahkim davalarının ikisini kazandı

Gazprom tahkim davalarının ikisini kazandı

Enerji Günlüğü - Gazprom, Türk şirketleri Enerco Enerji ve Akfel Gaz ile fiyat anlaşmazlığı için tahkimde açılan davayı kazandı.Rus kamu doğalgaz...

Gazprom tahkim davalarının ikisini kazandı

Enerji Günlüğü - Gazprom, Türk şirketleri Enerco Enerji ve Akfel Gaz ile fiyat anlaşmazlığı için tahkimde açılan davayı kazandı.

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom'un 4. çeyrek mali raporlarına göre, Gazprom'un ihracat şirketi Gazprom Export LLC, Türk özel sektör şirketleri Enerco Enerji ve Akfel Gaz’ın doğalgaz ithalat fiyatında iskonto konusunda yaşanan anlaşmazlık sonrası açtığı tahkim davaları Ekim ve Kasım 2018'de karar bağlandı. Avrasya Gaz ile davanın duruşmaları yapıldı ancak henüz karar açıklanmadı. Diğer 2 şirket ile davalara ilişkin de karar verilmedi. 

Gazprom, Türk doğal gaz ithalat şirketleri Akfel Gaz Sanayi ve Ticaret, Avrasya Gaz, Enerco Enerji, Bat Hatt Doğalgaz Ticaret ve Kibar Enerji ile kontrat fiyatlama şartlarının gözden geçirilmesi konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Şubat 2018'de Stokholm Tahkim Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler