1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve Wintershall Urengoy’da gazın test üretimine başladı 

Gazprom ve Wintershall Urengoy’da gazın test üretimine başladı 

Gazprom ve Wintershall, Rusya’nın Urengoy petrol ve doğalgaz sahasındaki Achimov yatağında bulunan 5A Blok’ta doğal gazın test üretimine başladı.

Gazprom ve Wintershall Urengoy’da gazın test üretimine başladı 

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Wintershall, Rusya’nın Urengoy petrol ve doğalgaz sahasındaki Achimov yatağında bulunan 5A Blok’ta doğal gazın test üretimine başladı.

Rus enerji şirketi Gazprom, Alman enerji şirketi Wintershall Dea ile ortak girişimi olan Achim Development’in proje ekipmanlarının kapsamlı testlerin bir parçası olarak Urengoy sahasının Achimov yatağında bulunan Blok 5А'da doğal gaz ve doğal gaz kondensantı üretimine başladığını açıkladı. Ocak ayında da 4A Blok’ta test üretimine başlanmıştı.

Açıklamaya göre, Rusya’nın en büyük doğalgaz sahası Urengoy’da 4А ve 5А Bloklarının ikisi de kapsamlı test aşamasında bulunuyor ve üretilen gaz Gazprom’un gaz iletim sistemine gönderiliyor.

Kuzey Kutup Dairesi’nin de geçtiği bir bölgede bulunan gaz sahasında doğal gaz yaklaşık 4.000 metre derinlikte bulunuyor. Kapsamlı testlerin tamamlanmasının ardından, üretim kademeli olarak artırılarak, 2027 yılına kadar planlanan kapasitesiye ulaşacak. 14 milyar metreküp doğal gaz ve 5 milyon tonun üzerinde gaz kondensantı üretilecek. 

Wintershall Urengoy petrol ve doğalgaz sahasındaki Achimov yatağında bulunan 4A ve 5A Bloklarında çalışma yürütülen projede yüzde 25.01 oranında hisseye sahip.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler