1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve Wintershall varlık takasını tamamladı

Gazprom ve Wintershall varlık takasını tamamladı

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Gazprom ve Alman enerji şirketi Wintershall varlık takası işlemlerini tamamladılar.Rus kamu enerji şirketi Gazprom...

Gazprom ve Wintershall varlık takasını tamamladı

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Gazprom ve Alman enerji şirketi Wintershall varlık takası işlemlerini tamamladılar.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom yaptığı açıklama ile Wintershall ile yapılan varlık takası işleminin tamamlandığını duyurdu.

Açıklamaya göre, Gazprom bu takas işleminden sonra Avrupa doğalgaz ticaret ve depolama şirketleri WINGAS, WIEH ve WIEE içindeki payını yüzde yüzde çıkardı ve ayrıca WINZ hisselerinin yüzde 50'sini alarak Kuzey Denizi'ndeki hidrokarbon keşif ve üretim çalışmalarına katıldı.

Bunun karşılığındaWintershall ise, Urengoy petrol ve doğalgaz sahasındaki Achimov yatağında bulunan 4A ve 5A Bloklarında çalışma yürütülen projede yüzde 25.01 oranında hisseye sahip oldu.

Gazprom CEO'su Aleksey Miller konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazprom'un 40 yılı aşkın bir süredir Avrupa'ya güvenli bir şekilde doğalgaz tedarik ettiğini belirterek, Avrupa gaz depolama ve satış segmentlerindeki pozisyonlarını güçlendirerek kesintisiz gaz tedariğini garantiye alacaklarını ifade etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler