1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. GDF Suez petrol anlaşmalarında esneklik önerdi

GDF Suez petrol anlaşmalarında esneklik önerdi

Enerji Günlüğü - GDF Suez uzun vadeli doğalgaz anlaşmalarının geleceklerinin ne kadar esnek olduklarına bağlı olduğunu söyledi.Fransız enerji şirketi...

GDF Suez petrol anlaşmalarında esneklik önerdi

Enerji Günlüğü - GDF Suez uzun vadeli doğalgaz anlaşmalarının geleceklerinin ne kadar esnek olduklarına bağlı olduğunu söyledi.

Fransız enerji şirketi GDF Suez uzun vadeli doğalgaz anlaşmalarının geleceklerinin esnekliklerine bağlı olduğunu ifade ederek, tedarikçilerin anlaşmaları spot fiyatlarla desteklemedikleri taktirde,Avrupalı kuruluşların anlaşmalardan vazgeçebileceğini söyledi.

GDF Suez Başkan yardımcısı Jean-Francois Cirelli Bloomberg’e yaptığı açıklamada uzun vadeli anlaşmalar yapmamanın bir alternatif olduğunu söyledi.

Cirelli, aynı zamanda Rus Gazprom’a, Cezayirli Sonatrach’a ve İsveçli Statoil’e petrol endekleme uygulamalarını sınırlandırmaları çağrısında bulundu.

GDF, Eni, E.ON ve RWE sürekli olarak tedarikçilere esneklik baskısında bulunuyor. Eni Başkanı Paolo Scaroni’ye göre piyasa mekanizmasını kabul etmede en isteksiz davranan şirket Statoil.

Önceki ve Sonraki Haberler