1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Gençler yeşil girişimler için cesaretlendirildi

Gençler yeşil girişimler için cesaretlendirildi

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, küresel işsizlik ve iklim değişikliği sorunlarına çözüm üretmek amacıyla gençlerde farkındalık...

Gençler yeşil girişimler için cesaretlendirildi

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, küresel işsizlik ve iklim değişikliği sorunlarına çözüm üretmek amacıyla gençlerde farkındalık yaratacak Uluslararası Yeşil Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi gerçekleştirdi. 

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar kapsamında Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Büyükçekmece Belediyesi’nin yürütmekte olduğu Uluslararası Yeşil Girişimcilik ve Yenilikçi İstihdam Merkezi – International Green Entrepreneurship and Innovative Employment Center (IGEC) projesi kapsamında İstanbul Büyükçekmece’de Uluslararası Yeşil Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi gerçekleştirildi. 

Sürdürülebilirliği ve çevresel duyarlılığı ön planda tutan bir istihdam merkezi olmayı, mevcut yeşil iş fırsatları özelinde gençlere danışmanlık sağlayarak istihdam yolunda kolaylaştırıcı bir rol oynamayı amaçlayan IGEC Projesi kapsamında Uluslararası Yeşil Girişimcilik ve Yenilikçi İstihdam Merkezi kuruldu. IGEC, yeşil girişimcilik alanında, danışmanlık, eğitim ve iş geliştirme faaliyetlerinin merkezi olma amacını taşıyor.

Projenin yaygınlaştırılması adına düzenlenen bu zirvede; hem projede üretilen eğitim modülleri, materyalleri ve bugüne kadar yapılan tüm çalışmalar tanıtıldı, hem de Uluslararası Yeşil Girişimcilik Fikir Yarışması’nın finali gerçekleştirildi.

KÜRESEL ISINMA HEPİMİZİ VURABİLİR

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde Türkiye’nin ilk Yeşil Girişimcilik Merkezi’ni kurduklarını belirterek, “Çok doğru bir proje ile uğraşıyorsunuz. Dünyanın geleceği tehlike altındadır. Küresel ısınma hepimizi vurabilir. Başta kanserojen ihtiva eden plastik, tüm malzemelerle dünya mücadele etmek zorundadır. Küresel ısınma ile mücadeleyi destekleyecek ne varsa yapılması lazım. Öncelikli olarak yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak çok önemlidir. Yerel yönetimlerin bunu çok bilimsel, uzman üniversitelerle birlikte yürütmek ve gençlerin yönlendirilmesi görevi vardır” dedi.

BÜYÜKÇEKMECE’DE KİŞİ BAŞINA 130 M2 YEŞİL ALAN DÜŞÜYOR 

Belediye olarak gerçekleştirdikleri çevreci projelerden de bahseden Akgün, Büyükçemece ilçesinin kişi başına 130 metrekare yeşil alan olacak şekilde planlandığını ve bunun Avrupa standartlarının çok üzerinde olduğunu kaydetti. Belediye yönetiminin tamamen elektronik imza ile işlemlerini yürüttüğünü ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile kağıt dolaşımının %80 oranında sonlandırıldığını ifade etti. 

EV KADINLARI GERİ DÖNÜŞÜMLÜ ALIŞVERİŞ FİLESİ ÜRETİYOR

Akgün, Zirve katılımcılarına sunulan alışveriş filelerini de örnek göstererek, “Ev kadınları evlerinde file örerek hem çevreye hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bizi plastik canavarından kurtarıyor. Tüm dünya plastiği hayatından çıkarmak amacıyla çalışması lazım. Halkın bu işi kabullenmesi için belediye olarak biz onlardan alıyoruz, alışveriş merkezlerinde halk pazarlarında bedava dağıtıyoruz. Bunlar bir de geri dönüşümden elde edilen ürünler. Belediye olarak halk akademisi çerçevesinde bir de kooperatif oluşturuyoruz. Bunlar küçük ama önemli sürdürülebilirlik girişimleri” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Büyükçekmece

Önceki ve Sonraki Haberler