1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Genel Energy’den Angola`da petrol yatırımı

Genel Energy’den Angola`da petrol yatırımı

Enerji Günlüğü– Genel Enerji, White Rose Energy Ventures ile kurduğu ortaklığın Angola açık denizinde iki petrol sahasında %15 pay aldığını açıkladı.Çukurova...

Genel Energy’den Angola`da petrol yatırımı

Enerji Günlüğü– Genel Enerji, White Rose Energy Ventures ile kurduğu ortaklığın Angola açık denizinde iki petrol sahasında %15 pay aldığını açıkladı.

Çukurova Holding'in yönetim kurulu başkanı Mehmet Emin Karamehmet'in ortak olduğu İngiltere merkezli Genel Energy bir basın açıklaması yayınlayarak, White Rose Energy Ventures ile kurduğu ortaklığın Angola açık denizinde 38 ve 39 nolu bloklarda petrol ve doğalgaz arama lisanslarının yüzde 15'ini toplam 281 milyon dolar karşılığı satın aldığını duyurdu.

Genel Enerji Başkanı Tony Hayward satın almanın düşük riskli milyarlarca varillik kaynak sahasına girmek için ender bir fırsat yarattığını söyledi.

38 No’lu Blok Çinli Sonangol şirketinden 30 milyon dolara satın alındı. Böylece Blokta Statoil % 55, Sonangol %30 hisseye sahip oldu.

39 No’lu Blok ise, Statoil şirketinden 111 milyon dolara satın alındı. Böylece, Blok içinde Statoil % 40, Sonangol % 30, Total %15 hisseye sahip oldu.

Genel Energy, Kuzey Irak ve Afrika ülkelerinde petrol üretim ve arama faaliyetleri yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler