1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GENSED depolamaya odaklandı

GENSED depolamaya odaklandı

GENSED bünyesindeki Green Solar Network projesinin kapanış toplantısında depolama teknolojilerine odaklanıldı.

GENSED depolamaya odaklandı

Enerji Günlüğü - Green Solar Network’ün proje kapanış toplantısı gerçekleşti. Green Solar Network Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ünal, kapanış toplantısı için “Bitiş değil, yeniden başlangıç” dedi.

Green Solar Network Proje Kapanış Toplantısı’nda konuşma yapan Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Halil Demirdağ, derneğin 5 yıl önce depolamayı tüzüğüne eklediğini hatırlatarak depolama teknolojilerinin önemine vurgu yaptı. Şu anda Avrupa’daki saatlik 180 dolarlık fiyatın inanılmaz bir fiyat olduğunu belirten Demirdağ, sanayici için yeni bir alternatif olması gerektiğini söyledi. Depolama kapasite artışının Türkiye’ye ilave yenilenebilir enerji gücü katacağını söyleyen GENSED Başkanı, eksikliklere odaklanılması gerektiğini belirtti.

GENSED Onursal Başkanı Şener Oktik ise yaptığı açılış konuşmasında, “Ülke olarak rekabetçi olacaksak depolamayı göz önüne almalıyız. Depolama meselesi çok karmaşık bir konu. E-mobiliteden dolayı son zamanlarda depolamayla ilgili çalışmalar hızlı gidiyor. Bugün lityum iyon olarak gördüğümüz teknoloji tam gelişmiş değil. Biz ne yaparsak yapalım ama ticari hazırlık kısmını da yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

“BİTİŞ DEĞİL, YENİDEN BAŞLANGIÇ”

Green Solar Network Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ünal, Green Solar Network’un Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlandığını ve önemli gelişmelere imza attığını belirterek projeye üye olan sivil toplum kuruluşlarını tanıttı. Ünal, kapanış toplantısını işaret ederek, “Aslında bu bitiş değil yeniden başlangıç” dedi.

Green Solar Network üyesi sivil toplum kuruluşları (STK) aşağıdaki şekilde sıralandı:

  • Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED),
  • Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER),
  • Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA),
  • Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği (Mükad),
  • Hidrojen Teknolojileri Derneği.

GREEN SOLAR NETWORK NEDİR?

Green Solar Network, GENSED'in iklim değişikliği ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği bir proje. Güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırılmak için güneş sektörü ile diğer sektörler arasında bağlantı kurma amacını güden proje, AB tarafından da fonlandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler