1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. “Depolamalı GES oyunun kurallarını yeniden yazıyor”

“Depolamalı GES oyunun kurallarını yeniden yazıyor”

Green Solar Network Projesi’nin kapanış toplantısında konuşan GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan, enerji sektörünün önemli gündem maddelerinden biri olan depolama sistemlerine ilişkin GENSED’in gelecek projelerinden bahsetti.

“Depolamalı GES oyunun kurallarını yeniden yazıyor”

Enerji Günlüğü - GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan, Green Solar Network projesinin kapanış toplantısı kapsamında depolama sistemlerinin mevzuat tarafını yorumlarken, GENSED’in gelecek depolama projelerini anlattı.

Green Solar Network Projesi’nin kapanış toplantısında konuşma yapan Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Genel Sekreteri Hakan Erkan, derneğin depolama sistemleri konusunda ufuktaki projelerini anlattı. Depolamada mevzuat tarafında çok fazla değişiklik olduğunu dile getiren Erkan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevzuatlarının karmaşık olması nedeniyle herkesin farklı yorumladığını söyledi. Ayrıca depolamayla ilgili Ocak 2023 tarihinde bir eğitim olacak programı olacağını duyuran Genel Sekreter, hem üyelerin hem sektörün sorularına cevap verir nitelikte bir eğitim olacağını vurguladı.

ENERJİNİN PUSULASI: GÜNEŞ+DEPOLAMA

GENSED’in iklim değişikliği kapsamında güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmak üzere oluşturduğu Green Solar Network projesinin bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Erkan, GENÇSED isimli projeyle de genç mühendislere güneş enerji sektörüne dair eğitim verileceğini kaydetti. Erkan, tüm bu projelerin ışığında güneş enerjisi ve depolama sistemlerine ilişkin umutlu olduğunu belirterek, “Güneş+depolama gelecekte oyunun kurallarını yeniden yazacak” dedi.

DEPOLAMA GÜCÜ 2030’DA 15 GW OLACAK”

Kontek Enerji CEO’su Tolga Murat Özdemir ise yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerjiyi kesik enerji olarak tanımlarken, “Bizim bunları bir şekilde baz-yük yapmamız lazım” dedi. Bu sebeple depolamanın önemli olduğunu ifade eden ve depolama konusunda 2030 varsayımlarını paylaşan Özdemir, 2021’de 8 GW olan depolama gücünün 2030’da 15 GW’a çıkacağını öngördü. Türkiye’de şu an yan hizmetlerde depolamanın kullanılmadığını ve daha atıl bir kapasiteyle sürecin işlendiğini ifade eden Özdemir, lityum pillerin devreye girmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler