1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Girişim Elektrik Almanya’da yeni şirket kuracak

Girişim Elektrik Almanya’da yeni şirket kuracak

Girişim Elektrik, yeni hücre teknolojisine uygun güneş paneli üretmek üzere Almanya’da yeni bir şirket kurma kararı aldı.

Girişim Elektrik Almanya’da yeni şirket kuracak

Enerji Günlüğü - Girişim Elektrik, güneş paneli üretimi yapmak ve Batı Avrupa’da bayilik faaliyetlerini artırmak amacıyla Almanya’da Europower World unvanıyla yeni bir şirket kuracak.

Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret AŞ [GESAN], Avrupa'daki enerji ihtiyacına yönelik gerçekleştirilecek yatırımları göz önünde bulundurarak, Avrupa'da sanayii faaliyetlerini yürütecek bir şirket kurmaya karar verdi. Girişim Elektrik, söz konusu şirketi 2023 senesi içerisinde Almanya’nın başkenti Berlin’de kurmayı planlıyor. Girişim Elektrik’in iştiraki Europower Enerji AŞ altında kurulacak şirket, Europower World unvanını alacak.

Girişim Elektrik, kurulacak şirketle birlikte Türkiye'de kurulan panel fabrikası yatırımına ek olarak Peak PV Solar markası altında Almanya'da 1.000 MWp üretim kapasiteli, tam otomatik, yeni teknoloji hücre teknolojisine uygun güneş paneli fabrikası kurulumu yapılmasını ve bu yatırım için Avrupa kaynaklı finansman ve teşvik görüşmelerinin sağlanmasını hedefliyor.

ŞİRKETİN ALMANYA’DA KURULMA AMAÇLARI

Şirket, Sunjunior markalı çözümlerinin Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa'daki bayilik networkunu oluşturacağını düşünüyor.

Öte yandan Girişim Elektrik’in halihazırdaki üretim gamı ve müteahhitlik hizmetlerine ilişkin Almanya ve Avrupa'daki operasyonlarının sürdürülmesi konusuna yoğunlaşan şirketin gündeminde, yeni girişimle birlikte devlet alım garantili işlerde Almanya'da güneş santralleri kurulması, ESCO projeleri geliştirilmesi ve enerji depolama çözümlerine entegrasyonunun yapılması gibi konular var.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler