1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Girişim Elektrik’in halka arzına onay

Girişim Elektrik’in halka arzına onay

Girişim Elektrik'in paylarının halka arzı için yaptığı izahname başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

Girişim Elektrik’in halka arzına onay

Enerji Günlüğü - Girişim Elektrik'in paylarının halka arzı için yaptığı izahname başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.'nin paylarının halka arzı için yaptığı izahname başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Girişim Elektrik halka arzı, OYAK Yatırım liderliğinde sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle 11-12-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılar için oransal dağıtım yöntemi uygulanacak. 

HALKA ARZ BÜYÜKLÜĞÜ 459 MİLYON TL’YE ULAŞACAK

1 TL nominal değerli hisse için 17 TL fiyattan talep toplanacak olan halka arzda, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam 27 milyon TL nominal değerli payın satılması planlanıyor. Fazla talep gelmesi halinde Şirket'in mevcut ortaklarına ait 2 milyon TL nominal değerli paylar da halka arza konu edilecek. Buna göre toplam halka arz büyüklüğünün ek satış hariç 459 milyon TL'ye ulaşması bekleniyor. 

Halka arz edilen payların yüzde 30'u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 35'i yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 35'i yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. 

“YARATTIĞIMIZ FAYDAYI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARACAĞIZ

Girişim Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı M.Behiç Harmanlı, halka arz sürecinin tamamlanarak talep toplama tarihlerinin kesinleştiğini belirterek, ''Girişim Elektrik ve iştirakleri, elektriğin üretimi, iletimi, dağıtımı ve kontrolü aşamalarının tamamında hem anahtar teslim taahhüt, hem de çok geniş bir yelpazede ürünün ve sistemin üretim ve tedarikini yapıyor, mühendislik ve üretim gücü ile kurulduğu 1999 yılından bu yana stratejik adımlarla sürekli olarak büyümeye devam ediyor. Ayrıca Hollanda, Makedonya, Irak, Fas, Cezayir ve Ukrayna'da yerleşik ofis ve tesislerinde görev alan 1000'den fazla çalışan ve 150'den fazla mühendisi ile öncelikle Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgeleri olmak üzere 5 kıtada 60 ülkeye ürün ve hizmetlerini ulaştırıyor. Şimdi yeni hedeflerimizle bu faydayı en üst seviyeye çıkaracağız'' diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler