1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Girit Adası açıklarında bu yıl gaz aranmayacak

Girit Adası açıklarında bu yıl gaz aranmayacak

Total ve Exxonmobil ve ELPE konsorsiyumu, Girit Adası çevresinde petrol ve doğal gaz arama planlarını dondurdu.

Girit Adası açıklarında bu yıl gaz aranmayacak

Enerji Günlüğü - Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında iki deniz sahasındaki petrol ve doğal gaz aramaları yapılmayacak.

ABD’nin EastMed Doğal Gaz Boru Hattı projesinden çekilmesinin ardından Yunanistan’a bir kötü haber de Girit Adası açıklarında çalışmalar yürütmesi beklenen konsorsiyumdan geldi. Amerikan ExxonMobil, Fransız Total ve Yunanistan'ın Hellenic Petroleum (ELPE) şirketlerinden oluşan konsorsiyum tarafından Girit Adası açıklarında yürütülmesi planlanan petrol ve doğal gaz aramaları donduruldu.

Konsorsiyum tarafından Yunan Hidrokarbon Kaynakları Yönetimi'ne sunulan çalışma planında, bu yıl Girit’in Güney ve Batı’sında bulunan iki sahada sismik hidrokarbon arama faaliyetlerine yer verilmedi. Konsorsiyumun ilk planlamasına göre, Girit'teki sismik araştırmaların mümkün olan ilk zaman diliminde, yani "Ocak-Şubat 2022'de" yapılacağı bildirilmişti. 

İmtiyaz sözleşmesi uyarınca, konsorsiyumun 2019'da sözleşmeyi imzaladıktan sonra üç yıl içinde sismik araştırmalar yapması gerekiyor. Bu da çalışmaların en az Ekim 2022'ye kadar başlaması gerektiği anlamına geliyor. Konsorsiyumun herhangi bir uzatma talebinde bulunmadığı da kaydediliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler