1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GM elektrikli aracında yangın riskini azaltacak

GM elektrikli aracında yangın riskini azaltacak

ABDli otomotiv şirketi General Motors, elektrikli Chevy Bolt modelinde yangın riskini azaltmak için batarya modüllerini yenileyecek.

GM elektrikli aracında yangın riskini azaltacak

Enerji Günlüğü - ABDli otomotiv şirketi General Motors, elektrikli Chevy Bolt modelinde yangın riskini azaltmak için batarya modüllerini yenileyecek.

ABD merkezli otomobil devi General Motors, elektrikli Chevy Bolt model araç sahiplerine, "yangın riskini azaltmak için" pillerindeki tüm modülleri yenileriyle değiştireceğini bildirdi. 

Değiştirilen modüllerin incelenip kusurlarının bulunacağını belirten şirket, 23 Ağustos'tan itibaren araç sahiplerinin pil değişimi için başvuruda bulunabileceğini söyledi.

General Motors Kasım ayında 68 binden fazla elektrikli Chevy Bolt model aracı geri çağırmış, şarj kapasitelerini %90 ile sınırlamak için güncelleme yayımlamıştı. Temmuz ayında Ulusal Karayolu Trafik İdaresi, iki Chevy Bolt'un alev almasının ardından 2017-2019 modellerinin kapalı mekânlara park edilmemesi ve gece boyu şarjda bırakılmaması gerektiğine dair bir güvenlik uyarısı yapmıştı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler