1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GM’nin EV yangın riski onarım maliyeti 1 milyar dolar

GM’nin EV yangın riski onarım maliyeti 1 milyar dolar

Chevrolet Bolt elektrikli araçlarını yangın riski nedeniyle geri çağıran GM, yapılacak onarımların maliyetinin 1 milyar doları bulabileceğini duyurdu.

GM’nin EV yangın riski onarım maliyeti 1 milyar dolar

Enerji Günlüğü -  Chevrolet Bolt elektrikli araçlarını yangın riski nedeniyle geri çağıran GM, yapılacak onarımların maliyetinin 1 milyar doları bulabileceğini duyurdu.

General Motors, yangın riski nedeniyle geri çağırdığı Chevrolet Bolt elektrikli araçların sayısını artırdı. LG'nin ürettiği bataryalar ile donatılmış ve 2019-2022 arası üretilmiş 73 bin adet Chevrolet Bolt modeli elektrikli aracı geri çağıran GM, bu geri çağırma ile yapılacak onarımların maliyetinin 1 milyar doları bulabileceğini duyurdu. 

LG BATARYALARI DEĞİŞTİRİLECEK

GM’nin geri çağıracağı araçlarda Güney Koreli LG’nin bataryaları kullanılmıştı. LG de GM araçlarının geri çağrılması sürecinin düzgün şekilde yürütülmesi için müşterileri ve iş ortakları ile aktif şekilde çalıştığını açıkladı. 

Daha önce de Hyundai Motor, yangın riski nedeniyle 82 bin elektrikli araçtaki LG üretimi bataryaları değiştirmek için 900 milyon dolar harcayacağını duyurmuştu. 

 

İlgili Haberler