1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GM elektrikli araçları için LG ortaklığıyla batarya üretecek

GM elektrikli araçları için LG ortaklığıyla batarya üretecek

Amerikan otomobil şirketi GM ile Güney Koreli LG, 2,3 milyar dolar yatırımla ABD’nin Ohio Eyaleti’nde elektrikli araçlar için dev bir batarya fabrikası kuracaklar.

GM elektrikli araçları için LG ortaklığıyla batarya üretecek

Enerji Günlüğü - Amerikan otomobil şirketi GM ile Güney Koreli LG, 2,3 milyar dolar yatırımla ABD’nin Ohio Eyaleti’nde elektrikli araçlar için dev bir batarya fabrikası kuracaklar.

Amerikan General Motors, Güney Koreli LG Chem ile ABD'nin Ohio eyaletinde elektrikli araçlar için batarya üretimi yapacak bir fabrika kurmak üzere bir ortaklık şirketi kuracaklarını açıkladı. Dünyanın elektrikli araçlar için batarya üreten en büyük fabrikalarından biri olacak tesis için GM ve LG 2,3 milyar dolar yatırım yapacaklar.

GM'nin verdiği bilgiye göre, inşaasına 2020 yılı ortasında başlanacak tesis 1.100 kişiye istihdam sağlayacak. Tesis yılda 30 gigawattsaatlik devasa kapasitesi ile 2023 yılına kadar piyasaya sürülecek olan 20 yeni elektrikli araç için batarya üretecek.

LG, 2008 yılından bu yana elektrikli araç bataryaları konusunda GM ile işbirliği yapıyor ve 2011 yılından bu yana da elektrikli araç geliştirme alanında ortak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler