1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. GM ve LG batarya yatırımını arttıracak

GM ve LG batarya yatırımını arttıracak

General Motors ve LG Energy Solution, ABD’de kuracakları 3 batarya tesisi için ABD’den 2,5 milyar dolar değerinde düşük maliyetli kredi alacaklar.

GM ve LG batarya yatırımını arttıracak

Enerji Günlüğü - General Motors ve LG Energy Solution, ABD Tennessee'de ortak kuracakları batarya tesisi için 275 milyon dolar daha yatırım yapacaklar ve üretimi %40 arttıracaklar.

Amerikalı otomotiv şirketi General Motors Co ve Güney Koreli batarya üreticisi LG Energy Solutions Ltd., ABD’nin Tennessee Eyaleti’nde batarya fabrikası kurulumu için ortak girişimlerine 275 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını ve böylece elektrikli araç bataryası üretim kapasitesini %40’tan fazla arttırmayı planladıklarını açıkladılar. Ortaklık daha önce batarya tesisi için 2,3 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıklamışlardı.

ABD ENERJİ BAKANLIĞI KREDİ VERECEK

General Motors ve LG Energy Solution'ın ABD'de ortak kuracakları lityum iyon batarya hücresi üretim tesisleri için 2,5 milyar dolar değerinde düşük maliyetli kredi alacakları bildirildi. ABD Enerji Bakanlığı yaptığı açıklamada, ortak girişimin üç yeni lityum-iyon pil hücresi üretim tesisine yardımcı olmak için 2,5 milyar dolarlık düşük maliyetli bir krediyi sonuçlandırdığını duyurdu. Kredi, Ohio, Tennessee ve Michigan'daki yeni lityum iyon batarya üretim tesislerinin inşaatının finanse edilmesine yardımcı olacak. Üç fabrikada inşaat sürecinde 6.000 kişi ve işletmede 5.100 kişi istihdam edilecek. 

GM ve LG Energy, ABD'de Indiana sahasında dördüncü bir batarya tesisi daha kurmayı değerlendiriyorlar. Michigan'da 2024'te açılması planlanan 2,6 milyar dolarlık bir fabrika inşa ediyorlar. ABD’nin Ohio Eyaleti’ndeki batarya fabrikası Eylül ayında üretime başladı ve 2023’te de tam kapasite üretime geçecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler