1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. GM ve LG’nin ABD’de batarya tesisi planı rafa kalktı

GM ve LG’nin ABD’de batarya tesisi planı rafa kalktı

GM’nin ABD’de kuracağı yeni batarya hücresi tesisi için LG ile ortaklıktan vazgeçtiği ve yeni bir ortak aradığı kaydedildi.

GM ve LG’nin ABD’de batarya tesisi planı rafa kalktı

Enerji Günlüğü - General Motors (GM) ve LG Energy Solution'ın ABD'de dördüncü bir batarya hücresi tesisi kurma planlarını süresiz olarak rafa kaldırdığı bildirildi.

ABDli otomobil üreticisi General Motors (GM) ve Güney Koreli LG Energy Solution'ın ABD'de dördüncü bir batarya hücresi tesisi kurma planlarını süresiz olarak rafa kaldırdığı bildirildi. CNBC'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, GM’nin tesisi inşa etme planlarına devam etmesi bekleniyor ancak bunun için başka bir ortak arıyor. 

GM'nin dördüncü fabrikanın inşaatına devam etmek için en az bir diğer batarya tedarikçisiyle görüşmelerde bulunduğu ifade ediliyor.

LG GÜVENCE VEREMİYOR

Öte yandan LG Energy yöneticilerinin, diğer otomobil üreticileriyle yapılan çok sayıda anlaşma ve belirsiz makroekonomik görünüm nedeniyle projenin tamamlanmasını taahhüt etmekte tereddüt etmelerinin görüşmelerin durmasına yol açtığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler