1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GM ile LG Chem’den ABD'de bir batarya fabrikası daha

GM ile LG Chem’den ABD'de bir batarya fabrikası daha

Amerikan GM ile Güney Koreli LG, ABD’de elektrikli araçlar için ikinci bir batarya fabrikası kurmaya hazırlanıyorlar.

GM ile LG Chem’den ABD'de bir batarya fabrikası daha

Enerji Günlüğü - Amerikan GM ile Güney Koreli LG, ABD’de elektrikli araçlar için ikinci bir batarya fabrikası kurmaya hazırlanıyorlar.

Amerikan otomobil şirketi General Motors (GM) ve Güney Koreli LG Chem'in ABD'de batarya hücresi üretimi alanındaki işbirlikleri ilerliyor. Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre, GM ile LG Chem’in kurduğu ortaklık, ABD'de ikinci bir batarya fabrikası kuracak. Şirketlerin konuya ilişkin açıklamayı yakında yapması bekleniyor.

Yeni fabrika, ilk fabrikadan daha farklı ve maliyet verimliliği daha yüksek bir batarya kimyası kullanacak. Tesis, Tennessee eyaletinini Spring Hill kentinde kurulacak ve üretilecek bataryalar GM'nin Cadillac Lyriq modelinde kullanılacak.

İki şirket, 2019 yılı sonunda ABD'nin Ohio eyaletinde elektrikli araçlar için batarya üretimi yapacak bir fabrika kurmak üzere bir ortaklık şirketi kuracaklarını açıklamışlardı. Dünyanın elektrikli araçlar için batarya üreten en büyük fabrikalarından biri olacak tesis için GM ve LG 2,3 milyar dolar yatırım yapacaklar. Tesisin 2023 yılında üretime başlaması bekleniyor. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler