1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GM elektrikli kamyon üretimine başlayacak

GM elektrikli kamyon üretimine başlayacak

ABD merkezli otomotiv şirketi General Motors, elektrikli kamyon üreticisi Nikola'nın %11'lik hissesini 2 milyar dolar karşılığında satın aldı.

GM elektrikli kamyon üretimine başlayacak

Enerji Günlüğü - ABD merkezli otomotiv şirketi General Motors, elektrikli kamyon üreticisi Nikola'nın %11'lik hissesini 2 milyar dolar karşılığında satın aldı.

İki Amerikan şirketi General Motors ve Nikola Corp. elektrikli kamyonetler ve yakıt hücreli ticari kamyonlar üretmek için güçlerini birleştiriyor. İki şirketin imzaladığı anlaşmanın parçası olarak GM, Nikola'nın yaklaşık 2 milyar dolar değerinde % 11 hissesini satın aldı. Nikola hisseleri karşılığında GM, Nikola'ya batarya, yakıt hücresi sistemleri ve Badger modelli kamyonları tasarlayıp üretecek bir fabrika tedarik edecek. GM, Badger modelli kamyonlarının üretimine 2022 sonuna kadar başlamayı planlıyor.

Nikola'nın birkaç yıldır geliştirme aşamasında olduğu elektrikli pickup modeli Badger, 250 dolarlık bir ön ödemeyle geçtiğimiz haziran ayında ön siparişe açıldı. Aracın ise 4 Aralık'ta tanıtılması bekleniyor. Nikola Badger, hem elektrikli hem de hidrojen yakıt hücreli veriyonları ile satın alınabiliyor. Elektrikli modelleri 60 bin dolardan başlayan aracın, hidrojenli türevleri ise 80 bin dolarlık fiyat etiketine sahip.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler