1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli kamyon şirketi Nikola’nın kurucusu istifa etti

Elektrikli kamyon şirketi Nikola’nın kurucusu istifa etti

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Nikola'nın kurucusu Trevor Milton, Hindenburg Research şirketinin Milton'ı ve Nikola'yı yatırımcıları yanlış yönlendirmekle suçlamasının ardından istifa etti.

Elektrikli kamyon şirketi Nikola’nın kurucusu istifa etti

Enerji Günlüğü - ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Nikola'nın kurucusu Trevor Milton, Hindenburg Research şirketinin Milton'ı ve Nikola'yı yatırımcıları yanlış yönlendirmekle suçlamasının ardından istifa etti.

Hidrojen ve elektriği enerji olarak kullanarak uzun yol kamyonlarını dönüştürme hedefiyle yola çıkan ve Tesla’nın rakibi olarak bilinen ABD merkezli Nikola’nın kurucusu ve başkanı Trevor Milton, şirketinin bir aldatmaca üzerine kurulu olduğu iddiaları üzerine istifa etti. 

Nikola, Milton'ın yerine daha önce General Motors'da yöneticilik yapan ve şu an şirketin yönetim kurulunda olan Stephen Girsky'nin getirileceğini açıkladı.

"ZOR BİR KARAR VERDİM VE KENARA ÇEKİLMEYE GÖNÜLLÜ OLDUM"

Nikola’nın teknolojilerinin bir düzmece olduğu iddiaları sonrası istifa eden Milton yaptığı açıklamada, odak noktasının kendisi değil, şirket ve onun dünyayı değiştiren misyonu olması gerektiğine dikkat çekti. Milton, "Zor bir karar verdim. Kenara çekilmeye gönüllü oldum" ifadesini kullandı. 

Nikola geçtiğimiz günlerde %11’lik hissesini General Motors’a 2 milyar dolar karşılığında satmıştı. Bu satışın da etkisiyle giderek yükselen Nikola hisse fiyatının düşüşüne oynayan Hindenburg Research, şirketin kurumsal videolarda prototiplerini çalışıyormuş gibi lanse ederek kamuyu aldattığını ve teknolojisiyle ilgili abartılı iddialarda bulunduğunu belirten bir araştırma raporu yayımladı. Haziran ayında halka arz edilen şirketin üretime hazır olup olmadığıyla ilgili şüpheler üzerine ABD Adalet Bakanlığı ve sermaye piyasaları kurumu da Nikola hakkında soruşturma başlattı. 

Pazartesi günü hisseleri %19 değer kaybeden Nikola ise iddiaları "hatalı ve karalayıcı" bulduğunu açıkladı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler