1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nikola Motor hibrit kamyonetine sipariş almaya başlıyor

Nikola Motor hibrit kamyonetine sipariş almaya başlıyor

ABDli Nikola Motor, 29 Haziran’dan itibaren hidrojen yakıt bataryalı elektrikli kamyonetine sipariş almaya başlayacak.

Nikola Motor hibrit kamyonetine sipariş almaya başlıyor

Enerji Günlüğü - ABDli Nikola Motor, 29 Haziran’dan itibaren hidrojen yakıt bataryalı elektrikli kamyonetine sipariş almaya başlayacak.

Tesla’nın rakibi olarak da bilinen Nikola Motor, hibrid motoru sayesinde tekrar şarj gereği duymadan 1000 km yol katedebilen ve Tesla’nın büyük beğeni toplayan CyberTruck modeline rakip olarak görülen hibrid motorlu elektrikli kamyoneti ‘Badger’ için sipariş almaya başlıyor. 2016'da kurulan Phoenix merkezli Nikola Motor’un kurucusu ve 8,1 milyar dolarlık payla açık ara şirketinin en büyük hissedarı Trevor Milton, sosyal medya hesabı üzerinden yeni hibrit kamyonetlerinin siparişlerini 29 Haziran’dan itibaren almaya başlayacaklarını duyurdu. Şirket Badger’in üretimine 2022 yılında başlamayı planlıyor.

965 kilometre menzilli bataryaya sahip uzun mesafe kamyoneti, aynı zamanda Nikola imzalı hidrojen ile çalışan yakıt pillere sahip. En gelişmiş sıfır emisyonlu pick-up kamyonu olma vizyonu ile yola çıkan Nikola'nın aracının 3,6 ton çekme kapasitesi bulunuyor ve 0'dan 100 kilometre hıza 2,9 saniyede çıkıyor. Aynı aracın sadece elektrikle çalışan modeli ise 500 km menzile sahip olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler