1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gökbel HES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Gökbel HES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Gökbel Enerji, Burdur ve Isparta il sınırları içinde işlettiği Gökbel I-II Regülatörleri ve HES’e yardımcı kaynak olarak yaklaşık 15 MW’lık GES kuracak.

Gökbel HES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Gökbel Enerji, Burdur ve Isparta il sınırları içinde işlettiği Gökbel I-II Regülatörleri ve HES’e yardımcı kaynak olarak yaklaşık 15 MW’lık GES kuracak.

Gökbel Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Burdur İli, Ağlasun İlçesinde Gökbel Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi (Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali İlavesi) Projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.  54 milyon lira değerindeki proje kapsamında halen işletmede olan 18,77 MW kapasiteli Gökbel Hidroelektrik Enerji Santrali’ne (HES) yardımcı kaynak olarak 14,875 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) ilave edilmesi planlanıyor. Böylece mevcut hidroelektrik enerji santrali tesisi 37,72 MWm/18,77 MWe kapasiteli “Gökbel Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi”ne dönüştürülecek. 

Isparta İli, Merkez ve Eğirdir İlçesi ile Burdur İli, Ağlasun İlçesi sınırları içerisinde kurulu olan Gökbel I-II Regülatörleri ve HES, 18,77 MW kurulu gücünde olup, yılda 83.360.000 kWh elektrik üretiyor. Yardımcı kaynak GES sahaları ise Burdur İli sınırları içerisinde kalıyor.

Güneş Enerji Santrali’nde Monokristal Half-Cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif enerjiye çevrilecek. Santral devreye girdiğinde yılda 29.750.000 kWh elektrik üretecek.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler