1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gökbel HES yardımcı kaynak GES’te kapasite arttırılacak

Gökbel HES yardımcı kaynak GES’te kapasite arttırılacak

Gökbel Enerji, işletmekte olduğu Gökbel HES’e yardımcı kaynak olarak Burdur’da kuracağı 2,8179 MW’lık güneş santralinde teknoloji değişikliği yapacak ve 6,6956 MW’lık ikinci bir GES kuracak.

Gökbel HES yardımcı kaynak GES’te kapasite arttırılacak

Enerji Günlüğü - Burdur ve Isparta il sınırları içinde bulunan Gökbel HES’e yardımcı kaynak olarak kurulacak GES’te teknoloji değişikliği ve kapasite artışı yapılacak. 

Yıldızlar Grup şirketlerinden Gökbel Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından Burdur ve Isparta il sınırları içinde işletilen 18,79 MW kurulu gücündeki Gökbel Hidroelektrik Enerji Santrali (HES)’e yardımcı kaynak olarak kurulacak GES’te teknoloji değişikliği ve kapasite artışı planlanıyor. Projenin değeri 43,5 milyon TL olarak öngörülüyor.

Burdur İli, Ağlasun İlçesi, Çamlıdere Köyü mevkiinde kurulacak 2,8179 MW kurulu gücündeki Güneş Enerji Santrali’nde (GES) teknoloji değişikliği yapılacak. Ayrıca, 6,6956 MW kurulu gücünde ikinci bir GES kurulacak. Böylece 3 ünite HES ve 2 ünite GES’ten oluşan Birleşik Enerji Santrali’nin toplam kapasitesi 29,2335 MWm/ 18,79 MWe  olacak. 

Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali’nde Monokristal Half-Cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif enerjiye çevrilecek. Projenin ekonomik ömrü 49 yıl öngörülüyor.

Isparta İli, Merkez İlçesi, Güneyce Köyü, Eğirdir İlçesi, Aşağıgökdere Köyü ile Burdur İli, Ağlasun İlçesi, Çamlıdere Köyü sınırları içerisinde kurulu olan Gökbel I-II Regülatörleri ve HES yılda 83.360.000 kWh elektrik üretiyor. Yardımcı kaynak GES sahası ise Burdur İli sınırları içerisinde kalıyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler