1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Grönland’da EV batarya madenleri aranacak

Grönland’da EV batarya madenleri aranacak

ABDli maden arama şirketi KoBold Metals ve Londra merkezli Bluejay Mining şirketleri Grönland'da elektrikli araçlarda (EV) kullanılan kritik madenleri arayacaklar.

Grönland’da EV batarya madenleri aranacak

Enerji Günlüğü - ABDli maden arama şirketi KoBold Metals ve Londra merkezli Bluejay Mining şirketleri Grönland'da elektrikli araçlarda (EV) kullanılan kritik madenleri arayacaklar.

Jeff Bezos ve Bill Gates gibi milyarderlerin de yatırımcıları arasında yer aldığı ABDli maden arama şirketi KoBold Metals, Danimarka’ya bağlı Grönland’da elektrikli araçlarda kullanılan kritik malzemeleri aramak için Londra merkezli Bluejay Mining şirketiyle anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında iki şirket Bluejay Mining’in Orta Batı Grönland'daki Disko-Nuussuaq nikel, bakır, kobalt, platin magmatik masif sülfür projesini ('Disko' veya 'Disko Projesi') ortaklaşa geliştirecekler.

Bluejay Mining yaptığı açıklamada, KoBold Metals'in Grönland'ın batı kıyısındaki Disko-Nuussuaq projesi için projedeki yüzde 51 hisse karşılığında 15 milyon dolarlık arama fonu ödemeyi kabul ettiğini kaydetti. 

San Francisco Körfez Bölgesi merkezli bir maden arama girişimi olan KoBold, hammadde aramak için yapay zeka kullanıyor. Geçen yıl Kanada’da batarya metallerini aramaya odaklanan KoBold, Kuzey Quebec'te küresel madencilik devi Glencore'un Raglan nikel madeninin hemen güneyinde, yaklaşık 1.000 kilometrekarelik bir alanın haklarını satın aldı. KoBold, özellikle kobalt yatakları bulmaya odaklanarak, yerkabuğunun bir "Google Haritaları"nı oluşturmayı hedefliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler