1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Gülpınar RES’in kapasitesi arttırılacak

Gülpınar RES’in kapasitesi arttırılacak

Yelen Gülpınar Enerji, Çanakkale’de bulunan Gülpınar Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesini mevcut türbinlerde yazılım güncellemesi ve 30 adet türbin ilavesiyle 160 MW’a çıkaracak.   

Gülpınar RES’in kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Yelen Gülpınar Enerji, Çanakkale’de bulunan Gülpınar Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesini mevcut türbinlerde yazılım güncellemesi ve 30 adet türbin ilavesiyle 160 MW’a çıkaracak.   

Yelen Gülpınar Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Çanakkale’deki Gülpınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesinde kapasite artışı yapılması planlanıyor. Çanakkale İli, Merkez İlçesi, Ovacık, Denizgöründü, Salihler ve Karapınar Köyleri mevkiinde toplam 35 MW kapasitedeki santral projesinin ikinci fazı kapsamında 3,5 MW kapasiteli 10 türbin ve 4,5 MW kapasiteli 20 türbin olmak üzere toplam 30 adet türbin ilavesi yapılacak. Ayrıca Faz-I kapsamında yer alan mevcut 10 türbinin 2,5 MW olan ünite güçlerinin yazılımlarında yapılacak revizyonla 3,5 MWe olarak kapasiteleri artırılacak. 

Böylece, 325 milyon lira değerindeki proje kapsamında santralin toplam kapasitesi 35 MW’dan toplam 40 türbin ile 160 MW’a çıkarılacak. 

Tesis mevcut halde yılda 87.500.000 kWh elektrik üretecek durumda iken, ilave olacak 30 türbinin de devreye alınmasıyla toplam 560.000.000 kWh/yıl elektrik üretecek. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler