1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş Plastik 2 fabrikası için öztüketim GES kurduracak

Güneş Plastik 2 fabrikası için öztüketim GES kurduracak

Güneş Plastik, Eskişehir ve Gebze fabrikaları için öztüketim GES kurduracak.

Güneş Plastik 2 fabrikası için öztüketim GES kurduracak

Enerji Günlüğü - Güneş Plastik, Eskişehir ve Gebze’deki fabrikalarının ihtiyacı için öztüketim GES kurdurmak üzere Naturel Yenilenebilir AŞ ile sözleşme yaptı.
 
Güneş Plastik Kalıp Sanayi ve Ticaret AŞ, Eskişehir ve Gebze'de bulunan plastik fabrikalarının elektrik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla arazi tipi öztüketim güneş enerjisi santrali (GES) kurduracak. 

Şirket, anahtar teslim GES tesisinin kurulumu için Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ [NATEN] ile KDV hariç 2.550.548 dolarlık sözleşme imzaladı. Güneş Plastik, öztüketim GES ile elektrik ihtiyacını karşılamayı ve karbon emisyonu değerlerini azaltmayı hedefliyor. 

1984 yılında kurulan Güneş Plastik’in, Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde 22.000m2 kapalı alana sahip bir fabrikası ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde kurulu 5000m2 kapalı alana sahip bir fabrikası bulunuyor. Yılda toplam 16.000 ton üretim kapasitesi bulunan şirket; otomotiv, beyaz eşya, küçük ev aletleri ve vitrifiye sektörlerine yönelik ürünler üretiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler