1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş sektörü istihdam yaratıyor

Güneş sektörü istihdam yaratıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)’dan Bengisu Özenç, güneş enerjisi sektörünün 2015 yılı sonu itibari ile...

Güneş sektörü istihdam yaratıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)’dan Bengisu Özenç, güneş enerjisi sektörünün 2015 yılı sonu itibari ile 3.7 milyon insana istihdam sağladığını söyledi. 

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu – Türkiye Bölümü (GÜNDER) tarafından kurulan Solar.ist platformu kapsamındaki ilk Solarena buluşmasında konuşan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)’dan Bengisu Özenç, güneş enerjisi sektörünün 2015 yılı sonu itibari ile 3.7 milyon insana istihdam sağladığını belirtti.

IRENA’nın 2016 Yenilenebilir Enerji ve İşler raporuna göre sadece 2015 yılında solar elektrik üretimi 300.000 yeni istihdam yarattığını kaydeden Özenç, "Güneş enerjisinin yarattığı katma değere değinen Bengisu Vural “Ekonomik kaynakların hem temiz hem de yerli enerji kaynaklarına yönlendirmenin bir alternatif olarak aktarılmasının üreteceği katma değer, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına büyük katkı sağlar. Güneş enerjisi aynı zamanda, Türkiye’nin hem iklim değişikliği ile mücadele hem de AB mevzuatına uyum için de önemli bir role sahip. Güneş enerjisini verimli ve etkin kullanmak için ARGE ve yenilikçilik alanında çalışmalarımızı arttırmalıyız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler