1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş sektöründen depremzedeler için destek kampanyası

Güneş sektöründen depremzedeler için destek kampanyası

Türkiye güneş enerjisi dernekleri GÜNDER ve GENSED, depremzedelerin acil elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisi ile karşılamak için destek kampanyası başlattı. 

Güneş sektöründen depremzedeler için destek kampanyası

Enerji Günlüğü - Deprem bölgelerinde bulunan konteyner, çadır vb. yerlerin aydınlatma ve telefon şarj ihtiyaçlarını karşılamak üzere şebekeden bağımsız Paket Enerji Sistemleri oluşturulacak.

Türkiye güneş enerjisi sektörü, deprem felaketinin yaşandığı bu zor günleri dayanışma ile aşmak için destek çalışmalarını sürdürüyor. Sektörden yüzlerce firma bölge halkımız için ayni, nakdi yardımlarda bulunmak üzere hızla harekete geçerken, birçok firma da kurtarma çalışmalarına insan gücü ile katkı sunmaya devam ediyor. 

gensed-gunder-deprem.jpg

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) ve Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER, bu çalışmaları daha da geliştirmek için bir kampanya başlattılar. Dernekler tarafından yapılan açıklamada, deprem bölgelerinde bulunan konteyner, çadır vb. yerlerin aydınlatma -telefon şarj ihtiyaçlarını karşılamak üzere şebekeden bağımsız Paket Enerji Sistemleri oluşturulacağı kaydedildi. 

Yapılan açıklamalarda, dernek üyeleri ve sektör paydaşlarının deprem bölgesinde enerji temini konusunda yaptığı çalışmalara birlik olup destek vermek amacıyla başlatılan paket enerji sistemleri için; Güneş Paneli, Off-Grid inverter, batarya ve şarj cihazı gibi ürünleri verebilecek veya piyasadan temini konusunda destek sağlayabilecek sektör paydaşlarının [email protected] ve  [email protected] mail adresine bilgi vermeleri istendi. 

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler