1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş sektörünün deprem bölgesine desteği sürüyor

Güneş sektörünün deprem bölgesine desteği sürüyor

Enerji Yatırımcıları Derneği’nin (GÜYAD), Hatay’da yürüttüğü çalışmalarla Şenköy semti ve Belen ilçesindeki elektrik şebekeleri tekrar devreye alındı. Çalışmaları yapan ekip Siemens Gamesa ve Enerjisa uzmanlarından oluştu.

Güneş sektörünün deprem bölgesine desteği sürüyor

Enerji Günlüğü - Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD), deprem bölgelerinde bulunan konteyner, çadır vb. yerlerin aydınlatma ve telefon şarj ihtiyaçlarını karşılamak üzere Günder ve GENSED tarafından başlatılan kampanyaya katıldı.

Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) ve Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) tarafından 10 Şubat tarihinde başlatılan “Güneş’te Birleşelim – Deprem Bölgesi Enerji Destek” kampanyasına, Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) da katıldı. Kampanya ile, deprem bölgelerinde bulunan konteyner, çadır vb. yerlerin aydınlatma ve telefon şarj ihtiyaçlarını karşılamak üzere şebekeden bağımsız Paket Enerji Sistemleri oluşturulacak. GÜYAD da bu alanda destek verebilecek tüm üyeleri ile dayanışmanın gücünü artıracak. 

HATAY VE BELEN’DE ELEKTRİK ŞEBEKELERİ DEVREYE ALINDI

GÜYAD ayrıca Enerji Bakanlığı, Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi ve yönlendirmesi dahilinde yapılan çalışmalarla Belen ilçesi ve Şenköy semtindeki elektrik şebekeleri tekrar devreye alındı. Belen ve Şenköy’de şebeke iyileştirme çalışmalarını yapan ekip Siemens Gamesa ve Enerjisa uzmanlarından oluştu.

GÜYAD ayrıca deprem bölgesine sağladığı diğer destekleri şu şekilde sıraladı:

"- Arama kurtarma çalışmaları için iş makinelerinden mobil enerji ihtiyaçlarına, temel gıda malzemelerinden donanımlı insan kaynağının bölgeye sevkini kolaylaştırmaya kadar bir dizi süreci üye şirketlerimiz ve diğer sektör dernekleriyle kesintisiz bir koordinasyon içinde yürüttük. 

- TED Hatay Koleji iş birliğiyle kolej kampüsünde kurulan konteynırlarla oluşturulan mini merkezde, her öğün 1.200 kişilik yemek veriliyor. Çalışmalar çerçevesinde okulun basketbol sahası malzemeler için depoya, tenis sahası da mini yatakhaneye dönüştürüldü. 

- Bölgeye ulaşan teknik uzmanların ve ihtiyaç duyan yabancı kurtarma ekiplerinin de dinlenme fırsatı bulduğu konteynırlar 20 Şubat Pazartesi tarihinden itibaren Hatay Valiliği’nin emrine verilecek. 

- Bunlara ek olarak bölgeye sevk edilen 30 kWh’lık paneller de ulaşmalarının akabinde yetkililere teslim edilerek enerji ihtiyacının karşılanmasına destek olunacak."

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler