1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş sektörünün mesleki yeterliliği için yol haritası belirlendi

Güneş sektörünün mesleki yeterliliği için yol haritası belirlendi

GÜNDER Mesleki Yeterlilik Merkezi (GÜNDERMYM) Türkiye’nin güneş enerjisi sektörünün istihdam kalitesine yön verecek çalışmalarına başlıyor. 

Güneş sektörünün mesleki yeterliliği için yol haritası belirlendi

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi sektöründe çalışan ve çalışmak isteyenlerin istihdamı için kurulum dahil olmak üzere, asgari standartların, ulusal ve uluslararası yeterliliklerin belirlenmesine katkı sunacak olan GÜNDER Mesleki Yeterlilik Merkezi (GÜNDERMYM) çalışmalarına başlıyor.

Türkiye Güneş Enerjisi Birliği (GÜNDER) tarafından yürütülen ve 27 Nisan 2023 tarihinde Point Hotel Ankara’da gerçekleştirilen GÜNDERMYM Projesi’nin kapanış toplantısında güneş enerjisi sektörünün mesleki yeterliliği için yol haritası belirlendi. Güneş Enerjisi Sektörü için her yıl 500’ün üzerinde adayı sınav yapma potansiyeline sahip olan GÜNDER Mesleki Yeterlilik Merkezi (GÜNDERMYM) Türkiye’nin güneş enerjisi sektörünün istihdam kalitesine yön verecek çalışmalarına başlıyor. 

Enerji dönüşüm sürecine yönelik yatırım stratejilerinin hızla geliştirildiği günümüzde, yenilenebilir enerji sektörünün doğru şekilde gelişmesi ve istihdama katkı sağlanması amacıyla hizmet verecek olan GÜNDERMYM’de; güneş enerjisi sektöründe çalışan ve çalışmak isteyenlerin istihdamı için kurulum dahil olmak üzere, asgari standartların, ulusal ve uluslararası yeterliliklerin belirlenmesine katkı sunulacak. Ulusal Yeterliliklere İlişkin Europass Sertifikası kapsamında, yurt içinde ve Avrupa Birliği’nde, istihdamın geliştirilmesi, kurulum maliyetlerinin doğru yönetilmesi ve iş güvenliğinden en üst düzeyde faydalanılması sağlanacak.

SEKTÖR İŞGÜCÜNÜN BELGELENDİRİLMESİ SAĞLANACAK

Fotovoltaik ve Güneş Isıl Sistemleri alanında her yıl yüzlerce adayı sınav yapma potansiyeline sahip Başkent Üniversitesi’nin Bağlıca Kampüsü’nde bulunan GÜNDERMYM Sınav Merkezi’nde Türkiye’nin güneş enerjisi sektörünün istihdamına yön verecek işgücünün belgelendirilmesi sağlanacak. 

GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli yaptığı değerlendirmede güneş enerjisi sektörünün güncel durumuna değinerek mesleki yeterlilik merkezinin sektöre yapacağı katkıları vurguladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler