1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Kıbrıs yeni bir sondaja başlıyor

Güney Kıbrıs yeni bir sondaja başlıyor

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs, Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) bulunan 9. parselde yeniden sondaja başlıyor.Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yorgos...

Güney Kıbrıs yeni bir sondaja başlıyor

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs, Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) bulunan 9. parselde yeniden sondaja başlıyor.

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, ENI şirketinin ilk sondaj denemesine başladığını ve derine inerek sondaja başlamasının an meselesi olduğunu belirtti.

Sondaj prosedürünün aslında platformun 9’uncu parsele vardığı an başladığını ifade eden Lakkotripis, platforma gerçekleştirdiği ziyarette sondaj prosedürü, güvenlik önlemleri ve diğer konular hakkında bilgi alma fırsatını elde ettiğini söyledi.

Lakkotripis, söz konusu parselde cesaret verici bulguların olduğunu ancak sondaj gerçekleşmeden kimsenin emin olamayacağını vurguladı ve 80 gün içerisinde sondajın tamamlanacağını ve ilk ön sonuçların alınacağını ifade etti. Her şeyin ilk sondajdan alınacak sonuçlara bağlı olduğunu, verilen incelenmesinin günler veya haftalar alabileceğini beliren Lakkotripis, ancak bunun başka sondajlara geçilemeyeceği anlamını taşımadığını vurguladı.

Bir soruya karşılık Lakkotripis, Güney Kıbrıs doğalgazının Mısır ve diğer ülkelere ihracatının da seçenekler arasında olabileceğini söyledi.

Lakkotripis ayrıca, platform ziyareti sırasında çalışmaların Türk gemisi tarafından izlenmesi konusunun gündeme gelmediğini, ziyaretin tamamen teknik bilgilendirme içerikli olduğunu da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler