1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güney Kıbrıs - Yunanistan elektrik kablolarını Nexans döşeyecek

Güney Kıbrıs - Yunanistan elektrik kablolarını Nexans döşeyecek

Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında bugüne kadarki en derin ve en uzun denizaltı elektrik bağlantısı kuruluyor. Elektrik kablolarının döşenmesi için Fransız Nexans ile 1,43 milyar euro değerinde sözleşme imzalandı.

Güney Kıbrıs - Yunanistan elektrik kablolarını Nexans döşeyecek

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs-Yunanistan arasındaki denizaltı elektrik bağlantısının mühendislik, inşaat ve kurulumunu anahtar teslimi işlerini Fransız Nexans şirketi yapacak. 

AB öncülüğünde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan arasında denizaltı elektrik hattı inşa edilmesi için önemli bir adım atıldı. EuroAsia Interconnector, 3000 metre derinlikte döşenecek 900 km uzunluğundaki HVDC deniz altı kabloları sözleşmesini, kablo iletim hattı endüstrisinde küresel bir oyuncu olan Paris merkezli Nexans'a verdi. 

Anahtar teslimi EPCI sözleşmesinin değeri 1,43 milyar euro olarak açıklandı. Kabloları Nexans Aurora ve Nexans Skagerrak denizaltı kablo döşeme gemileri döşeyecek.

Ara bağlantı, 2. aşamada Avrupa'ya 2.000 MW'a kadar enerji sağlayacak ve 3 milyondan fazla eve elektrik sağlayan tarihin en büyük denizaltı elektrik ara bağlantısı olacak. 

Sözleşmenin Doğu Akdeniz'deki Kıta Sahanlığı tartışmalarını alevlendireceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler