1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Pars’ın gaz üretimi 700 milyon m3'e ulaştı

Güney Pars’ın gaz üretimi 700 milyon m3'e ulaştı

İran’ın Güney Pars doğal gaz sahasındaki günlük gaz üretimi 700 milyon metreküp seviyelerine ulaştı.

Güney Pars’ın gaz üretimi 700 milyon m3'e ulaştı

Enerji Günlüğü - POGC Genel Müdürü Motejali, İran’ın Güney Pars doğal gaz sahasındaki günlük gaz üretiminin ortalama 700 milyon metreküpe ulaştığını bildirdi.

Pars Petrol ve Gaz Şirketi (POGC) Genel Müdürü Mohammad-Hossein Motejali, İran'ın Güney Pars doğalgaz sahasındaki günlük ortalama doğalgaz üretiminin, havaların soğumasıyla birlikte doğalgaz talebini karşılamak üzere 700 milyon metreküpe (mcm) ulaştığını söyledi.

POGC’un kalkınma ve işletme olmak üzere iki sektördeki önceliklerini sıralayan Motejali, bu şirketin yılın soğuk aylarında ülkenin gaz üretim ve tüketim dengesinin yönetilmesindeki önemli rolüne değinerek, "Güney Pars gaz sahasından üretim bakım planının uygulanması bu şirketin en önemli önceliklerinden biridir" dedi.

İRAN’IN GAZ ÜRETİM KAPASİTESİ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE ARTTI

Bu yılın başlarında Petrol Bakanlığı Planlama Müdürlüğü tarafından yayınlanan bir rapor, İran'ın günlük doğal gaz üretim kapasitesinin bir önceki İran takvim yılında (20 Mart'ta sona erdi) 1,000 mcm'yi aştığını gösterdi. Rapora göre ülkenin doğal gaz üretim kapasitesi söz konusu rekoru ilk kez Güney Pars gaz sahasından gaz üretiminin bir önceki yıla kıyasla yüzde dörtten fazla arttığı bir önceki yılda kaydetti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler