1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Günsan Elektrik’ten hurda geri kazanımı 

Günsan Elektrik’ten hurda geri kazanımı 

Günsan Elektrik çalışanları Modül Hurda Rework projesi geliştirdi, hurdaya ayrılan modüller parçalarına ayrılıp uygun olanların tekrar kullanımına başlandı. 

Günsan Elektrik’ten hurda geri kazanımı 

Enerji Günlüğü - Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektörünün önde gelen firmalarından Günsan Elektrik, çalışanları tarafından geliştirilen projelerden üçünü uygulamaya geçirdi. 

Günsan Elektrik, sürdürülebilirlik faaliyetlerini geliştirmek amacıyla çalışanlarından yardım istedi. Günsan Elektrik içinde, verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlama, aynı zamanda çevresel etkilerin düşürülmesine katkıda bulunma hedefiyle bir proje yarışması hayata geçirildi. 

ÇALIŞANLARIN OYLARI İLE 

Günsan Elektrik çalışanlarının geliştirdiği projelerden üçü şirket içinde oylanarak uygulamaya koyuldu, projeleri geliştiren isimler ise ödüllendirildi. Özgünlük, sürdürülebilirlik, maliyet ve yatırımın geri dönüşü kriterlerine göre değerlendirilen projeler arasından ‘Modül Hurda Rework İşlemi’ni geliştiren ekip birincilik,  ‘Paketleme Proses İyileştirme’ projesinin sahibi olan ekip ikincilik, ‘Günsan Kraft Koli-Kutu Geçişi’ projesine imza atan ekip ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. 

DAHA AZ HURDA ÇIKACAK 

Modül Hurda Rework İşlemi projesi ile üretim esnasında hurdaya ayrılan modüller artık birleşenlerine ayrılıp, sağlam parçaları yeniden üretime kazandırılmaya başlandı. 

Paketleme Proses İyileştirme projesi ise paketleme makinelerinde ambalaj boyunun kısaltılarak plastik tüketiminin azaltılmasıyla çevresel etkileri azaltılmayı hedefliyor.  

Günsan Kraft Koli-Kutu Geçişi projesi de kutu üzerindeki kimyasal ve zararlı maddelerin kullanımını azaltırken, çevreye yönelik olumsuz etkileri sınırlandırmayı amaçlıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler