1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gürcistan Rus gazını almaya hazırlanıyor

Gürcistan Rus gazını almaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Gürcistan Enerji Bakanı Kakhi Kaladze, gaz alımında sadece Azerbaycan’a bağımlı kalmak istemediklerini ve Rusya’dan yeniden doğal...

Gürcistan Rus gazını almaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Gürcistan Enerji Bakanı Kakhi Kaladze, gaz alımında sadece Azerbaycan’a bağımlı kalmak istemediklerini ve Rusya’dan yeniden doğal gaz ithal edebileceklerini duyurdu.

Gürcü uzmanlar Azerbaycan’dan aldıkları gazı her ne kadar ucuza mal etseler de ülkede en az 3 doğalgaz tedarikçisinin olması gerektiği düşüncesinde birleşiyor. Fakat Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail  Saakaşvili  Rusya’dan doğal gaz alımına kesinlikle karşı çıkarak, “Biz zaten Rusya’dan Ermenistan’a sevk edilen gazın transit geçişi için 150 milyon küp doğal gaz alıyoruz. Enerji konusunda Rusya’yı alternatif olarak kabul edersek Gürcistan’ın bağımsızlığında kökten değişikliğe gitmesi gerekecek” dedi.

Enerji konusunda Rusya’dan bağımsız olmayı en büyük zafer olarak nitelendiren Saakashvili, Azerbaycan’dan aldıkları gazın çok daha ucuz olduğunu söyledi. Alternatiflerin gerektiğini ama bu ülkenin Rusya değil, Kazakistan ve Türkmenistan olabileceğini vurguladı. Nisan 2013’te imzalanan anlaşma gereği Gürcistan Rusya’ya 200 çeşit şarap satacak. 2013 sonuna kadar Gürcistan Rusya’ya 5-6 milyon şişe şarap ihraç edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler